14 май 2022 г.

Прожекция на документалния филм за Боян Петров 'Отново съм тук'


В големия читалищен салон се прожектира филма за Боян Петров "Отново съм тук", организиран от музея на "Родопският карст" в град Чепеларе по повод Майски културни празници на град Чепеларе!

 Оцелял след падания, счупвания, катастрофи, хипогликемични кризи, няколко пъти преборил рака и изкачил десет осемхилядника – Боян Петров е истински пример за несломимостта на човешкия дух и призванието да следваш мечтите си,ю независимо от предизвикателствата.
Филмът на Поли Генчева и оператора Красимир Андонов започва като документиране на неговия опит да изкачи връх Шиша Пангма, преди да се отправи към Еверест, но когато алпинистът изчезва безследно на метри от заветната си цел през май 2018, проектът придобива различна стойност, превръщайки се в епопея на живота, работата и личността на един от героите на новото ни време. Сниман на териториите на пет държави – България, Украйна, Швейцария, Китай и Непал, Отново съм тук проследява и безпрецедентната международна спасителна акция, в която две обичайно недружелюбни помежду си страни обединяват усилия в търсенето на Боян по въздух и вода. Документалният разказ вече спечели приза за Най-добър изследователски и приключенски филм от 69-ото издание на фестивала в Тренто, а у нас го гледаме в рамките на Киномания. 


           ДАРИ ЛЕСНО С PayPal
        ДАРИ С БАНКОВ ПРЕВОД
      ЗА РЕМОНТ НА ПОКРИВА
            НА ЧИТАЛИЩЕТО:
  •    Сметка IBAN:       BG38STSA93000005297352
  •    Банков код BIC:   STSABGSF
  •    Титуляр:              НЧ "РОДОПСКА ИСКРА" 1880
  •    Банка:                    Банка ДСК