8 декември 2020 г.

ГРЕЙНАХА КОЛЕДНИТЕ СВЕТЛИНИ В ГРАДА

По повод настъпващите коледни и новогодишни празници, грейна коледната украса в Чепеларе. По едно и също време бяха запалени светлините на елхата на площад "Олимпийски" и тези на читалищната сграда. Събитието бе уважено от  Председателя на Общински съвет Чепеларе, г-н Пантелей Мемцов, а празнични слова бяха поднесени от г-н Боран Хаджиев, кмет на Община Чепеларе и г-н Ангел Николов, председател на НЧ "Родопска искра 1880" град Чепеларе. 


Уважаеми госпожи и господа,                                                                           скъпи съграждани!                                                                                             В очакване сме на едни от най-обичаните празници – Рождество Христово и Нова Година. Празници, които свързваме преди всичко с уют, топлина и споделени семейни мигове. Днес по традиция ще запалим празничните светлини – за да пренесем този уют и в нашия град, в нашия общ дом, и дадем на това предпразнично очакване един видим символ, който да подклажда светлината и в душите ни. Като зрели хора ние имаме своето отношение към чудесата – но това вълшебно време на годината обгръща всички ни в смирение и доброта.

Нека това смирение ни помогне да изтърпим несгодите на времето, което ни се падна, нека тази доброта ни помогне да останем себе си, когато трябва да се лишим и откажем от неща, с които сме свикнали и на които държим.           Пожелавам Ви безброй пъстри като празничната елха и искрящи като празничните светлини мигове – и нека не спираме да мечтаем, защото вярвам, че ни очакват много по-добри времена!   Бъдете здрави и щастливи!

Боран Хаджиев,

кмет на Община Чепеларе    Скъпи съграждани и гости на град Чепеларе, ето че отново настъпи момента, в който ще си подарим надежда и ще повярваме в по-доброто и светло бъдеще. Остават броени дни до настъпването на един от най-големите празници Коледа, Денят преди Коледа Бъдни вечер , а също така и посрещането на новата година. Силно вярвам, че всички ние ще намерим упора в тях и с вяра и надежда ще преодолеем трудностите пред които сме изправени днес всички ние.

Ще използвам случая, за да благодаря от името на читалищното ръководство на всички Вас граждани, които неотлъчно следвахте читалището в неговия път през тази година и се надявам че това ще бъде така и през идната 2021г. Малко читалища в страната могат да се похвалят със завидните 140 години, които навърши нашето читалище и това е така благодарение на Вас и на предците ни, който са изправяни пред не едно или две страшни изпитания, но са съумявали да съхранят и запазят искрата жива.

Благодаря на всички институции в община Чепеларе с който работихме рамо до рамо и разбира се на ръководството на Община Чепеларе, което е било неотлъчно до нас и ни е подавало ръка в трудните моменти!

 Заедно скъпи граждани,показваме и доказваме, че няма невъзможни неща и можем да постигнем много повече от поставеното за цел. Чепеларе е град със светло бъдеще, което зависи от всички нас!

Бъдете здрави, борбени и не се отказвайте да следвате мечтите си! Пожелавам на всички една по щастлива, спокойна и смирена Коледа и Нова година!


Ангел Николов

Председател на НЧ"Родопска искра 1880"            ДАРИ ЛЕСНО С PayPal
        ДАРИ С БАНКОВ ПРЕВОД
      ЗА РЕМОНТ НА ПОКРИВА
            НА ЧИТАЛИЩЕТО:
  •    Сметка IBAN:       BG38STSA93000005297352
  •    Банков код BIC:   STSABGSF
  •    Титуляр:              НЧ "РОДОПСКА ИСКРА" 1880
  •    Банка:                    Банка ДСК