7 март 2019 г.

ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА Д-Р БРАТАН ШУКЕРОВ-НАРОДНИЯТ ЗЪБОЛЕКАР

В библиотеката на НЧ"Родопска искра 1880" се проведе среща с Димитър Димитров, който е  съпредседател на Общобългарска фондация „ТАНГРА ТанНакРа”. Срещата бе организирана по повод представянето на новата книга  "д-р Братан Шукеров-Народният зъболекар".
В началото на срещата  г-н Димитров представи дейността на фондацията, нейните цели и задачи, нови проекти, по които работят както и новите книги на издателство "ТАНГРА ТанНакРа". Срещата протече изключително вълнуващо, защото се превърна във дебат с много въпроси и богати отговори от страна на г-н Димитров. Но какво се случва всъщност около името на Д-р Братан Шукеров. Идеята за този документален сборник е да се възкреси споменът за д-р Братан Шукеров и да се покажат неизвестни досега документи и мнения за неговата забулена в тайни и загадки гибел. Да се потърсят корените на това задкулисие, моралните измерения на тази дълбоко човешка история, за която все още се разказва с недомлъвки и дори със страх. Повече от век близките му носят в себе си мъката за загубата на своя близък, чакат и се надяват да получат отговор и обяснение.
Ръководството на читалището не пропусна да се сдобие с безценните богатства, които създава това издателство и закупи за своите читатели луксозно издание от "Подбрани извори за българската история" или четири тома  истинска и реално отразена информация обосноваваща се на документи и факти, в които четири тома е описана всичко за България от древността до влизането на й в ЕС.  Закупени бяха и 3 книги Български атлас с карти на Българската държава през вековете. Подарена бе от г-н Димитров луксозното издание на фондацията за "Атанас Буров-живот за България".
Благодарим на г-н Димитров за тази наистина вълнуваща среща и богатството от знания, с които всеки път ни дарява!

           ДАРИ ЛЕСНО С PayPal
        ДАРИ С БАНКОВ ПРЕВОД
      ЗА РЕМОНТ НА ПОКРИВА
            НА ЧИТАЛИЩЕТО:
  •    Сметка IBAN:       BG38STSA93000005297352
  •    Банков код BIC:   STSABGSF
  •    Титуляр:              НЧ "РОДОПСКА ИСКРА" 1880
  •    Банка:                    Банка ДСК