30 октомври 2018 г.

ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА 'ДА ОБИЧАШ ТЕАТЪРА'

На 26.10.2018г. в библиотеката на НЧ "Родопска искра 1880" град Чепеларе през граждани и гости на град Чепеларе, бе представена книгата "Да обичаш театъра" с автор Тошка Катева. Госпожа Катева посреща своите гости на фона на музиката "Питат ли ме дей зората". 
Адриана Иванова- библиотекар на читалището даде началото на представянето с кратко резюме за самата книга. Най-вълнуващо бе самото представяне от дългогодишната учителка Тошка Катева, която е и автор на книгата. Емоционални срещи, много любов, тъга и живот, изпълнен с радости. Така г-жа Катева описва приятелството си с актрисите от Народния театър: Олга Кирчева, която тя нарича "мама Оля", Таня Масалитинова, Луна Давидова, Лиляна Шопова, Стефка Кацарска и други. Пред таблата, които бяха изложени в библиотеката и които са част от голяма фотоизложба под надслов "Те не са забравени", аторката успях и нагледно да разкрие непознатата страна на Народния театър. 
Интересен бе момента на изненада, когато самата автора изведнъж извади от чантата си кукли за куклено тържество и започна да играе част от пиеса. 
На финала  Ангел Николов- Председател на НЧ"Родопска искра 1880" град Чепеларе, поздрави авторката с връчването на благодарствен адрес, цветя и ръчно рисувана картина на град Чепеларе, за да и напомня за града, който тя така много обича. След представянето г-жа Катева организира, почерпка за всички присъстваши в памет на своите обичани актриси.
Благодарим на Тошка Катева, че избра да престави своята книга "Да обичаш театъра" първо в град Чепеларе и първо в Народно читалище "Родопска искра 1880".
           ДАРИ ЛЕСНО С PayPal
        ДАРИ С БАНКОВ ПРЕВОД
      ЗА РЕМОНТ НА ПОКРИВА
            НА ЧИТАЛИЩЕТО:
  •    Сметка IBAN:       BG38STSA93000005297352
  •    Банков код BIC:   STSABGSF
  •    Титуляр:              НЧ "РОДОПСКА ИСКРА" 1880
  •    Банка:                    Банка ДСК