21 септември 2017 г.

СРЕЩА ЗА КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА

На 20.09.2017г. в библиотеката на Народно читалище „Родопска искра 1880”-Чепеларе, по покана на Адриана Иванова-библиотекар на читалището, гостуваха представители на Държавен архив-Смолян начело с директора на архива, г-жа Зоя Начева както и историкът проф. Людмил Спасов.
            С мултимедийна презентация в библиотеката  на читалището пред граждани на град Чепеларе бе представен обстойно живота на Капитан Петко Войвода благодарение на многобройните данни включващи снимки и текст както от България така и от Гърция.
            Благодарение на упоритият труд на г-жа Зоя Начева и колегите и от Държавен архив Смолян, много от мистериите около живота на войводата бяха разкрити, но и много други остават забулени в мистерия. Презентацията бе една храна за душата на онези, които се гордеят с Капитан Петко Войвода и свързаността му с Родопите и Чепеларе.

            Тази съвместна среща организирана от Адриана Иванова-библиотекар на читалището, съвместно с Държавен архив Смолян предшестваше предстоящите "Националните хайдушки празници "Капитан Петко войвода" Чепеларе 2017".

           ДАРИ ЛЕСНО С PayPal
        ДАРИ С БАНКОВ ПРЕВОД
      ЗА РЕМОНТ НА ПОКРИВА
            НА ЧИТАЛИЩЕТО:
  •    Сметка IBAN:       BG38STSA93000005297352
  •    Банков код BIC:   STSABGSF
  •    Титуляр:              НЧ "РОДОПСКА ИСКРА" 1880
  •    Банка:                    Банка ДСК