8 септември 2017 г.

ФЕСТИВАЛ ПРИМОРСКА ПЕРЛА 2017 ГРАД ПРИМОРСКО

От 1 до 4 Септември в град Приморско се проведоха национални фолклорни празници „Приморска перла-2017г. На 2.09 и 3.09. 2017г. Фолклорен ансамбъл „Орфей” към Народно читалище „Родопска искра 1880” град Чепеларе, Община Чепеларе, област Смолян, с ръководител Илия Учиков завоюва първите места в различни конкурси. Участията на фестивала бяха оценявани от 15 членно престижно жури.

На 2.09.2017г. ръководителят на Фолклорен ансамбъл „Орфей”- Илия Учиков се яви на конкурса в категорията за „Виртуози на народни инструменти за индивидуални изпълнители над 16 год” с гайдарска мелодия. За отличното си представяне Илия Учиков бе удостоен с най-голямата наградата от тази категория- „Гранд фолк при с медал, диплом и парична награда.
На третият ден от фестивала Фолклорен ансамбъл „Орфей” взе участие в Конкурса за „Изпълнители на народни песни –вокални фолклорни формации над 18 год. -необработен фолклор”. В тази категория ансамбъла завоюва престижното първо място с награда от 130 лв. с плакет, медал и диплом. В конкурса за изпълнители на народни песни „Индивидуални изпълнители над 18 год.” Мариана Евтимова- солист към ансамбъла завоюва награда от 120 лв. – плакет с медал и диплом.

Гайдарският състав към ансамбъл „Орфей” имаше изключителната възможност, която не се предоставя на всеки участник, а именно да вземе участие в концертната част на фестивала, за което бе отличен с почетен медал за „Концертно участие и високо художествено изпълнение.
След този изключително добре организиран и престижен фестивал „Фолклорен ансамбъл „Орфей” ще вземе участие и във фестивала „Орфей” пее с морето 2017” град Приморско като ще се докаже като един достоен представител на фолклорните традиции.           ДАРИ ЛЕСНО С PayPal
        ДАРИ С БАНКОВ ПРЕВОД
      ЗА РЕМОНТ НА ПОКРИВА
            НА ЧИТАЛИЩЕТО:
  •    Сметка IBAN:       BG38STSA93000005297352
  •    Банков код BIC:   STSABGSF
  •    Титуляр:              НЧ "РОДОПСКА ИСКРА" 1880
  •    Банка:                    Банка ДСК