24 септември 2017 г.

109 ГОДИНИ НЕЗАВИСИМОСТ

Денят е 22.09.2017г. Народно читалище „Родопска искра 1880” трескаво се готви от сутринта за тържественото честване на Деня на независимостта на България. 109 години от обявяването на независима България. Тежък празник, провъзгласен в църквата „Свети Четиридесет мъченици” със специален манифест. Епохално дело, както отбелязват историците, призвано да бъде залог за мир, за разбирателство и за ред на балканите.
     На тържеството присъстваха представители от Община Чепеларе в лицето на г-жа Славка Чакърова-кмет на Община Чепеларе, г-н Пантелей Мемцов-зам.кмет, г-жа Наталия Каварджиева-зам.кмет, Катя Стайкова-секретар, както и много жители и гости на град Чепеларе.
      Началото на честването бе поставено с издигане знамето на Република България на фона на българския химн. Приветствени слова бяха поднесени от кмета г-жа Славка Чакърова и от Председателя на читалището г-н Ангел Николов.
      Различни стихове за България бяха прочетени от Тина Коджебашева-(участник в школата по приложни изкуства към читалището с ръководител Петя Денчева), Величка Кузманова и Мария Бечева(самодейки от ФА"Орфей" към читалището), а манифеста, с който е обявена независимостта на България бе прочетен от Ангел Николов( Председател на читалището и самодеец към ФА"Орфей"). Водещ на тържественото честване бе библиотекаря на читалището Адриана Иванова. На финала Фолклорен ансамбъл „Орфей” към читалището с ръководител Илия Учиков с гайди и народни песни достойно засвидетелстваха своята признателност и гордост към това велико дело.

           ДАРИ ЛЕСНО С PayPal
        ДАРИ С БАНКОВ ПРЕВОД
      ЗА РЕМОНТ НА ПОКРИВА
            НА ЧИТАЛИЩЕТО:
  •    Сметка IBAN:       BG38STSA93000005297352
  •    Банков код BIC:   STSABGSF
  •    Титуляр:              НЧ "РОДОПСКА ИСКРА" 1880
  •    Банка:                    Банка ДСК