22 юли 2017 г.

180 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

      През 2017 година, на 18 Юли, България отбеляза 180-годишнина от рождението на видният радетел за правда и свобода на България и българския народ, Васил Иванов Кунчев( Васил Левски).

            Народно читалище „Родопска искра 1880” с гордост отбеляза светлата годишнина с тържество пред читалището.Началото на тържеството бе огласено от тържествени маршове, които на фона на големия портрет на Апостола, който гледаше от читалището звучаха още по възторжено и напомняха сякаш неговите героични подвизи.
Учениците- Симона Христева, Костадин Жълтушкин и Габриела Гойгаджова, прочетоха откъси от произведението на Иван Вазов „Из кривините”, както  и съвременни есета за Васил Левски. След тържеството, с паметно шествие, ръководството и служители на НЧ”Родопска искра 1880” и представители на Община Чепеларе в лицето на зам.-кмета  Г-жа Наталия Каварджиева, зам.-кмета  Г-н Пантелей Мемцов и служители на Община Чепеларе се отправиха към паметника на загиналите  за България, за да поднесат венци и цветя в знак на почит и признателност както към Апостола на свободата Васил Левски, така и към всички борили се за да живеем като свободни българи в свободна България.
Личности като Васил Левски, Христо Ботев и други са оставили ярка, дори незаличима следа в съзнанието на българина. С всеки изминал ден се обръщаме все повече към тях, към техните образи, запечатали мъката на своето време. Съхранили патриотизма, желанието за равенство и свобода, и непримиримостта към робството те винаги ще ни ръководят и напътстват с техните замислени незнайно къде погледи вперени в бъдещето!
           ДАРИ ЛЕСНО С PayPal
        ДАРИ С БАНКОВ ПРЕВОД
      ЗА РЕМОНТ НА ПОКРИВА
            НА ЧИТАЛИЩЕТО:
  •    Сметка IBAN:       BG38STSA93000005297352
  •    Банков код BIC:   STSABGSF
  •    Титуляр:              НЧ "РОДОПСКА ИСКРА" 1880
  •    Банка:                    Банка ДСК