2 юни 2017 г.

МУЗИКАЛНО ЛЯТО 2017

С нова народна музика, стари градски песни и нашата подкрепа, Общ. Чепеларе подготвя лято 2017. В малкия родопски град на 17 Юни ще звучи нова българска народна музика, която ще ни бъде поднесена от участниците в „Шестия национален конкурс за авторски вокални и инструментални произведения на фолклорна основа „НОВА БЪЛГАРСКА МУЗИКА В 7/8” ЧЕПЕЛАРЕ 2017. От пресцентъра на Община Чепеларе бе официално потвърдено, че конкурса ще се проведе именно на нашата сцена.

През месец Юли ще се състои и второто поредно издание на едноименният фестивал за шлагерна и стара градска песен  "Полъх от минали мечти". Целта на фестивала е да популяризира и съхрани традициите на българската градска и шлагерна песен от 60-те, 70-те и 80-те години от миналия век, да ги възроди и да им даде нов живот, както и да приобщи младите хора към тяхната непреходност и красота, коментират от Община Чепеларе.

Фестивала ще се проведе на 1-ви и 2-ри Юли. Началото е поставено още през далечната 1986 година, група ентусиасти организират "Вечер на старата градска песен", която се провежда и до днес. Това е 20 годишна традиция, която през 2016 година се проведе в по-голям мащаб, със съдействието на Община Чепеларе. В първото издание на фестивала се включиха над 180 участника от различни краища на България. Фестивалът е единствен за региона на Родопите. Организатор на фестивала е Община Чепеларе в партньорство с НЧ "Родопска искра" 1880.
Сцената на фестивала ще бъде на пл. „Олимпийски“ в града

           ДАРИ ЛЕСНО С PayPal
        ДАРИ С БАНКОВ ПРЕВОД
      ЗА РЕМОНТ НА ПОКРИВА
            НА ЧИТАЛИЩЕТО:
  •    Сметка IBAN:       BG38STSA93000005297352
  •    Банков код BIC:   STSABGSF
  •    Титуляр:              НЧ "РОДОПСКА ИСКРА" 1880
  •    Банка:                    Банка ДСК