20 май 2017 г.

ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ НА ФА ОРФЕЙ

На 19.05.2017г. в навечерието преди 24 май-Деня на българската просвета, култура и славянска писменост, фолклорен ансамбъл "Орфей" при Народно читалище "Родопска искра 1880", отбеляза своят 10-годишен юбилей от създаването си.
   През 2007г. гайдарски състав "Орфей" и Битова група за автентичен фолклор се обединиха, за да създадат ансамбъл под светлото име на "Орфей". Народно читалище "Родопска искра 1880" и Община Чепеларе отвориха широко своите врати, за да може ансамбъла да се развива и да върви все нагоре и напред. Благодарение на грижите на Община Чепеларе, ръководството на НЧ"Родопска искра 1880'' и подкрепата на гражданите на град Чепеларе, ансамбъла е покорил и продължава да покорява сцените на националните и международните фолклорни фестивали. Спечелените награди и титлите са само една малка част от доказателствата за постигнатите успехи.
   На тържеството в чест на 10-годишнина, присъстваха представители на Община Чепеларе в лицето на кмета г-жа Славка Чакърова, зам-кмета г-жа Наталия Каварджиева, зам.-кмета г-н Пантелей Мемцов, представители на различни институции, жители и гости на град Чепеларе.
Юбилейният концерт бе посветен и на 125-годишнина от написването на химна "Върви народе възродени". За ансамбъла бе огромна чест, че имаше възможността да чества тези светли годишнини и да покаже на всички, че българския фолклор, народните читалище и делото на светите братя Кирил и Методий ще пребъдат във вековете.
Благодарим на всички който уважиха събитието. Благодарим за поднесените тържествени слова и купища цветя.            ДАРИ ЛЕСНО С PayPal
        ДАРИ С БАНКОВ ПРЕВОД
      ЗА РЕМОНТ НА ПОКРИВА
            НА ЧИТАЛИЩЕТО:
  •    Сметка IBAN:       BG38STSA93000005297352
  •    Банков код BIC:   STSABGSF
  •    Титуляр:              НЧ "РОДОПСКА ИСКРА" 1880
  •    Банка:                    Банка ДСК