4 април 2017 г.

ДЕН НА ДЕТСКАТА КНИГА

Международния ден на детската книга-2 Април е празник, който се отбелязва от пред 50 години. Тази година на 3 Април Народно читалище „Родопска искра 1880” съвместно с Община Чепеларе и ученици от 1 до 4 клас на СУ”Васил Дечев” не пропуснаха да отбележат този празник.
            Събитието бе организирано в двора на  НЧ”Родопска искра 1880” ,за да може празника да стане достояние за всички. Водещите на празника бяха Адриана Иванова(библиотекар на читалището) в ролята на злата вещица и Василка Калайджиева( служител „Отдел култура” в Община Чепеларе) в ролята на добрата фея. Първокласниците от  СУ”Васил Дечев” оцветяваха различни картинки на герои от известни приказки. По-големите им съученици от 2 до 4 клас имаха задачата да намерят скрити цветни пликове из двора на читалището, за да разберат какво послание се крие вътре. Във всеки плик те откриха цветни картинки текст на приказка като по тях трябваше да познаят коя е приказката и кой е нейният автор. Играта предизвика огромен интерес у децата, които не срещнаха никакви трудности при подреждането на разбъркания текст и познаването на приказките.  След приказния празник  2 и 4 клас получиха подаръци осигурени от Община Чепеларе, а 1 клас получиха подарък от НЧ”Родопска искра 1880”.


НЕКА ВСИЧКИ ДА ЧЕТЕМ И ДА ПРЕДАВАМЕ НА НАЙ-МАЛКИТЕ СМИСЪЛА И МАГИЯТА, КОИТО СА СКРИТИ В ДЕТСКИТЕ КНИГИ, ЗАЩОТО ТЕ ИМАТ ОСОБЕНАТА НУЖДА ОТ ТОВА, ЗА ДА ИЗРАСТНАТ ВЕСЕЛИ, БОДРИ И С ЖЕЛАНИЕ ДА ПОСЯГАТ КЪМ КНИГАТА!
           ДАРИ ЛЕСНО С PayPal
        ДАРИ С БАНКОВ ПРЕВОД
      ЗА РЕМОНТ НА ПОКРИВА
            НА ЧИТАЛИЩЕТО:
  •    Сметка IBAN:       BG38STSA93000005297352
  •    Банков код BIC:   STSABGSF
  •    Титуляр:              НЧ "РОДОПСКА ИСКРА" 1880
  •    Банка:                    Банка ДСК